Theater lessen

Seizoen 19/20

 
Voor​
Beginners

In deze beginnerscursus van 7 weken maak je kennis met de verschillende basisprincipes van theater, zoals verbeelding, improvisatie en samenspel. We besteden daarnaast veel aandacht aan stemgebruik en (lichaams-) houding.

 

Deze cursus is een ontdekkingstocht langs verschillende vormen van theater. Zo werken we iedere week rondom een bepaald aspect, zoals improvisatie theater, gebruik van tekst, beweging en ruimte, personage opbouw en verhalen vertellen. We beginnen de les altijd met een fysieke warming up, met oefeningen voor je stem, je lichaam en het gebruik van de ruimte. Daarna gaan we aan de slag met het thema van die week via groepsopdrachten, of in duo vorm. We sluiten de les meestal af met een kort toonmoment.

 

Voor deze cursus is geen voorkennis of ervaring vereist. Het doel is vooral veel spelplezier op te doen. En er is de mogelijkheid om na deze cursus te vervolgen met een ‘intro 2’ cursus gedurende 8 weken in november en december.

 

Leerdoelen:

  • de deelnemer leert de basistechnieken van improvisatie theater

  • de deelnemer leert samenspelen met anderen

  • de deelnemer leert over hoe verbeelding werkt

  • de deelnemer leert over het spelen van emoties: wat zijn emoties en hoe ‘speel’ je emoties in een scene?

  • de deelnemer leert zich te verplaatsen in iemand anders en verdiept zich in de opbouw van een rol/personage

Deze lessen vinden op dinsdagavonden van 20.00-22.00 plaats, op 3,10,17 24 september en 1,8 en 15 oktober. Kosten zijn 150 euro voor de hele reeks. Cursisten kunnen vervolgens doorgaan met de 'intro 2' cursus in november/december.

De eerste les mag als proefles gevolgd worden.

Docent: Maruja Bobo Remijn www.marujaboboremijn.nl

Praktische informatie

Voor alle cursussen geldt dat de eerste les een gratis proefles is.

Alle cursussen kosten gemiddeld 18 euro (ex. btw) per les.

De lessen vinden plaats in de Clifford Studio's in Amsterdam West.

Korte theater
Cursus

In deze cursus van 8 weken besteden we aandacht aan de verschillende vormen van theater, zoals improvisatie theater, gebruik van tekst, beweging en ruimte, personage opbouw en verhalen vertellen. We beginnen de les altijd met een fysieke warming up, met oefeningen voor je stem, je lichaam en het gebruik van de ruimte. Daarna gaan we aan de slag met het thema van die week via groepsopdrachten, of in duo vorm. We sluiten de les meestal af met een kort toonmoment.

 

In deze cursus werken we toe naar een korte 'eindpresentatie' die we in de laatste les aan een klein publiek tonen.

Deze lessen vinden op woensdagavonden van 20.00-22.00 plaats, op 30 oktober, 6,13,20 en 27 november, en 4,11 en 18 december. Kosten zijn 175 euro voor de hele reeks.

De eerste les mag als proefles gevolgd worden.

Docent: Maruja Bobo Remijn www.marujaboboremijn.nl

Info en aanmelden:  madeleineraakt@gmail.com

Theater
Maken

In de cursus Theater maken gaan we met een diverse groep van amateurs voor een langere periode naar een voorstelling toe werken. Je gaat op zoek naar je eigen visie op een tekst of stijl en leert aan de hand daarvan een concept te maken. Wat is relevant voor jou of voor deze tijd? Je zoekt naar een eigen signatuur. De verhalen van de deelnemers kunnen een uitgangspunt zijn voor de scènes, al dan niet gecombineerd met een overkoepelend thema.

 

We proeven van verschillende speelstijlen (komedie, drama, Griekse tragedies etc.), we gaan werken aan spelinzicht (elementair spel, tekst, improvisatie), regieverkenning (semiotiek, spelbegeleiding), regietoepassing (regisseren van een scène) en basisdrama­turgie (lezen en interpreteren van teksten, theatergeschiedenis en leren conceptueel denken).

 

In deze cursus krijg je als speler de mogelijkheid om:

  • Zelf een scène te schrijven en te spelen

  • Zelf bestaande scènes te selecteren

  • Zelf stukken te interpreteren

  • Zelf een scène te regisseren

  • Te werken met een (overkoepelend) thema voor de eindvoorstelling

 

Docent: Desiree van Haaren

Ik ben actrice, theatermaker en theaterdocent. Zo speel ik in verschillende voorstellingen, ben ik onderdeel van het theatercollectief Vloeken in de Kerk en geef ik les in toneel, musical en dans/beweging op verschillende jeugd-theaterscholen, basisscholen en het VO. Ik ben in 2006 afgestudeerd aan de Amsterdamse Theater Academie. Op mijn eigen website vind je meer informatie, www.desireevanhaaren.nl.

 

Data                          Dinsdagavonden 20.00-22.00 vanaf 5

                                  november 2019 t/m 14 april 2020 (m.u.v. vakanties)

Voorstelling             Vrijdag 17 april 2020

Locatie                      Clifford Studio's in Amsterdam West

Kosten                       425 euro (voor 20 lessen en de eindvoorstelling), 

                                    betaling in termijnen mogelijk

Info en aanmelden  madeleineraakt@gmail.com

De eerste les mag als proefles gevolgd worden.

Theater lessen

Seizoen 19/20

Verdieping
Alex van Warmerdam productie
Deze productieklas wordt vanaf januari t/m april 2020 aangeboden gedurende een periode van 4 maanden, met een afsluitende eindpresentatie. Meer informatie volgt.
Docent: Maruja Bobo Remijn www.marujaboboremijn.nl
Aanmelden
De
Carrousel

Heb je al enige (podium)ervaring en wil je met zoveel mogelijk aspecten van theater in aanraking komen? Dan is de carrousel cursus wat voor jou! Gedurende deze cursus word je elke week door een andere docent begeleid. Zo krijg je de kans om te experimenteren met bijvoorbeeld improvisatie, fysiek spel, tekst, theater maken en scenes spelen. Kwalitatief hoogstaand en toch vrijblijvend.

Periode: januari t/m eind februari 2020.

Cursuscoördinator: Madeleine Moret zie 'Wie zijn wij?'

Meer informatie of aanmelden? Neem dan contact op met:

Madeleine Moret

tel 06 418 31 121

madeleineraakt@gmail.com