top of page

Presentatie coaching, workshops en trainingen

                    

 

Bij RAAKT organiseren we zelf improvisatie-, theater- en presentatie-trainingen, maar we kunnen ook individuele coaching en op maat gemaakte in house trainingen verzorgen. Afhankelijk van de vraag van de organisatie, de beschikbare tijd en de groepsgrootte ontwikkelen wij een interessant en leerzaam programma. Daarnaast zorgen we dat deze begeleid worden door een trainer met de juiste achtergrond en expertise. Wat RAAKT uniek maakt is dat alle trainingen gebaseerd zijn op theatertechnieken, en dat al onze trainers veel podiumervaring hebben. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Eerdere opdrachtgevers waren o.a. The Rock Group, Cordaan, de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit.

Je eigen kracht
 
Presentatie workshop | Vanuit je eigen kracht

Wil je je presentatievaardigheden verbeteren, maar daarin ook je eigen persoonlijkheid naar voren laten komen? In deze workshop werken we niet vanuit ondersteunende middelen (power point etc.), maar juist vanuit je eigen kracht. Hierbij gaan we uit van non-verbale communicatie en persoonlijke stijl. De workshop is gebaseerd op theatertechnieken. Je leert:

(1) hoe je overkomt (2) wat jouw persoonlijke sterktes en stijl zijn (3) hoe je een verhaal goed kan structureren en oefenen en (4) hoe je intonatie, tempo en vorm (bijv. storytelling) in kan zetten om je doel nog beter te bereiken.

Eerdere deelnemers zeggen over deze workshop:

‘Ik heb geleerd waar ik goed in ben, hoe anderen mij zien

en wat ik daaraan kan tweaken.’

‘Leuke workshop waarin ik veel geleerd heb over de kracht van verbeelding en hoe je boodschappen moet laten overkomen.’

‘Knap hoe je opereert als docent, zeer capabel’

Workshop docent: Madeleine Moret, zie Wie zijn wij?

Praktische informatie

De workshop vindt plaats in de Clifford Studio's in Amsterdam West of op locatie.

Om kleinschaligheid te garanderen, hanteren we een maximum van 8 deelnemers per workshop.

Adem, houding & stem
Presentatie workshop| Adem, houding en stem

In mijn presentatie workshop ligt de nadruk met name op stemgebruik en ademhaling tijdens het presenteren. Ik ga uit van een specifieke methode, namelijk de driepunten-techniek: houding, adem, stem. Deze drie facetten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden: Is de houding verkrampt dan heeft dat directe invloed op de stem en de ademhaling. Flow, aarden en kracht zijn de basis elementen van deze workshop.

 

Ik leer de deelnemers over de meest ontspannen en open houding van een spreker. Vervolgens krijgt de deelnemer advies over een ‘juiste’ ademhaling, namelijk een ademhaling via de buik en gaan we aan de slag met ‘resonantie’. Daarna integreren we stem en ademhaling en proberen we tot een ontspannen stemgeluid te komen.

Eerdere deelnemers zeggen over deze workshop:

‘Het werd erg goed geleid! Professioneel en motiverend.’

‘Hele fijne docent die veel concentratie had en in de groep bracht.’

‘Ik zou de workshop zeker aanraden, aan iedereen die wel eens presentaties doet maar ik denk dat je de skills ook gebruikt in bijv. een sollicitatiegesprek.’

Workshop docent: Maruja Bobo Remijn, www.marujaboboremijn.nl

Boost je pitch!
 

NIEUW! Presentatie workshop| Boost je pitch!

In deze workshop gaan we naar de kern van je verhaal. Wat wil je nou precies vertellen? En komt dat ook over? Door middel van een pitch kijken we hoe we in een korte, boeiende vertelling je publiek kunnen raken en overtuigen. Door deze tijdsdruk gaan we weer terug naar de echte kern. Dat eerste idee, dat waarschijnlijk in de loop der tijd is kwijtgeraakt in allerlei woorden en PowerPointpresentaties, dat idee halen we weer tevoorschijn.

 

We maken gebruik van theater en story telling om je tekst beeldend te maken, zodat je voortaan ook zonder ondersteunende middelen mensen mee kan nemen in je verhaal. Handig als je net met die geïnteresseerde in, bijvoorbeeld, een lift staat…

Workshop docent: Desiree van Haaren, www.desireevanhaaren.nl

bottom of page